Nieuw sieraad van oud goud.

Voor het laten maken van een nieuw sieraad van je oude goud kan je terecht bij goudsmid Harm Becking in Nijmegen.
Jouw oude sieraden, erfstukken of ongebruikte gouden objecten, worden verhit tot een hoge temperatuur. Vervolgens worden ze gegoten in een nieuwe vorm. Het ontwerp van het nieuwe sieraad wordt in samenspraak met de goudsmid gemaakt. Edelstenen en diamant kunnen vaak worden hergebruikt voor het maken van een nieuw sieraad.

Het proces.

Het omsmelten van goud vereist specifieke vakkennis en ervaring. Het is belangrijk om een bedrijf te kiezen dat betrouwbaar is en over de juiste kwalificaties beschikt. Dit zorgt ervoor dat het goud in goede conditie blijft tijdens het smelten. Het eindresultaat is dan van hoge kwaliteit.
Voorafgaand aan het proces wordt het oude goud schoongemaakt. Hierna wordt het gewogen en wordt het het karaat gehalte van het goud getest.  Nieuw goud wordt eventueel toegevoegd om de kleur, karaat gehalte  en de eigenschappen van het goud te verbeteren. Bij sommige stukken die bijvoorbeeld veel soldeer bevatten wordt het afgeraden om deze te hergebruiken omdat dit kan leiden goud wat erg bros is en  slechte eigenschappen heeft om later te bewerken.
voor meer informatie over mijn werkwijze kan je ook hier kijken.

Goudsmid uit nijmegen aan het werk aan trouwringen.
Goudsmid Harm aan het errk in zijn atelier in Nijmegen

Prijzen nieuw sieraad van oud goud.

De prijs is afhankelijk van hoeveel materiaal er nog moet worden toegevoegd en het aantal uren dat wordt gewerkt aan het maken van het sieraad.  Dit kan variëren afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het stuk. Er wordt altijd van tevoren eerst een offerte gemaakt voordat je besluit om je goud te laten omsmelten.

Geelgouden ring met groene saffier.
Geelgouden hanger met letters en saffier

Ter conclusie.

Met behulp van omsmelten, kun je jouw oude goud nieuw leven inblazen en een nieuwe waarde geven aan oude erfstukken. Laat jouw oude sieraden niet ongebruikt in een doos liggen, maar laat ze smelten en geef ze een tweede leven. Of het nu gaat om een familie erfstuk of een gouden object dat je niet meer gebruikt, goud omsmelten is een geweldige duurzame manier om een sieraad te maken. Neem contact op met Harm Becking voor meer informatie over de mogelijkheden van goud omsmelten en vraag een offerte aan voor jouw specifieke project.