werkwijze sieraad op maat

Werkwijze sieraad op maat

Intake

Een sieraad op maat begint altijd op dezelfde werkwijze. We starten met een intake gesprek. Hier worden ideeën uitgewerkt en de eerste ruwe schetsen op papier gezet. 

Ontwerp van een sieraad op maat.

Prijsopgave

Naar aanleiding van een succesvol gesprek werk ik het idee gedetailleerder uit,. Aan de hand hiervan maak ik een prijsopgave van het sieraad . Vervolgens vraag ik bij akkoord om een eerste aanbetaling. De hoogte hiervan is afhankelijk van het totaalbedrag. Hiervoor stuur ik een betaalverzoek.

Ontwerp

Als de prijsopgave is goedgekeurd ga ik aan de slag met het ontwerp. Na 1 à 2 weken stuur ik de ontwerpen digitaal. Deze ontwerpen kunnen nog enigszins worden aangepast. Als alles naar wens is, maak ik een 3D print in kunststof. Deze kan worden gepast en eventueel nog wat worden verbeterd, zodat het ontwerp helemaal naar wens is.

Productiefase

Na goedkeuring van het ontwerp vraag ik een tweede aanbetaling van de helft van het uiteindelijk te betalen bedrag. Wanneer ik dit ontvangen heb, koop ik de benodigde edelmetalen en eventuele edelstenenen in en ga ik aan de slag in mijn atelier. Afhankelijk van de gecompliceerdheid van het ontwerp duurt deze fase meestal 2 tot 4 weken.

Onderhoud.

Kom één keer per jaar terug voor een check-up van het sieraad, zoals een APK. Ik controleer dan slijtage en maak het sieraad schoon. Je kunt ook gerust tussendoor een afspraak maken, bijvoorbeeld wanneer je je sieraad hard hebt gestoten of laten vallen. Dan check ik of alles nog goed in elkaar zit en of er eventueel een reparatie moet worden uitgevoerd.

gouden sieraad wordt gemaakt achter de werkbank van goudsmid Harm Becking.

Je sieraad is klaar!

Dit is verreweg de leukste fase. Het sieraad kan worden opgehaald. De laatste betaling gaat via Tikkie of bankbetaling. Als deze is bevestigd of op mijn rekening is bijgeschreven, kan het sieraad worden meegenomen.
Af en toe moeten er nog toch nog kleine aanpassingen aan het sieraad worden gemaakt, zoals het veranderen van de maat of het kleiner maken van een kettinkje. Dit kan meestal dezelfde of uiterlijk de volgende week klaar zijn.

Geelgouden-ring-met-groene-saffier-en-diamant

Werkwijze sieraad op maat

Intake

De werkwijze van sieraad op maat begint altijd met een intake gesprek. Hier worden ideeën uitgewisseld en de eerste ruwe schetsen gemaakt.

Prijsopgave

Naar aanleiding van een succesvol gesprek werk ik het idee gedetailleerder uit,. Aan de hand hiervan maak ik een prijsopgave van het sieraad . Vervolgens vraag ik bij akkoord om een eerste aanbetaling. De hoogte hiervan is afhankelijk van het totaalbedrag. Hiervoor stuur ik een betaalverzoek.

Ontwerp van een sieraad op maat.

Ontwerpfase

Als de prijsopgave is goedgekeurd ga ik aan de slag met het ontwerp. Na 1 à 2 weken stuur ik de ontwerpen digitaal. Deze ontwerpen kunnen nog enigszins worden aangepast. Als alles naar wens is, maak ik een 3D print in kunststof. Deze kan worden gepast en eventueel nog wat worden verbeterd, zodat het ontwerp helemaal naar wens is.

gouden sieraad wordt gemaakt achter de werkbank van goudsmid Harm Becking.

Productiefase

Na goedkeuring van het ontwerp vraag ik een tweede aanbetaling van de helft van het uiteindelijk te betalen bedrag. Wanneer ik dit ontvangen heb, koop ik de benodigde edelmetalen en eventuele edelstenenen in en ga ik aan de slag in mijn atelier. Afhankelijk van de gecompliceerdheid van het ontwerp duurt deze fase meestal 2 tot 4 weken.

Je sieraad is klaar!

Dit is verreweg de leukste fase. Het sieraad kan worden opgehaald. De laatste betaling gaat via Tikkie of bankbetaling. Als deze is bevestigd of op mijn rekening is bijgeschreven, kan het sieraad worden meegenomen.
Af en toe moeten er nog toch nog kleine aanpassingen aan het sieraad worden gemaakt, zoals het veranderen van de maat of het kleiner maken van een kettinkje. Dit kan meestal dezelfde of uiterlijk de volgende week klaar zijn.

Sieradendoosjes voor bankschoef in goudsmidatelier.

Onderhoud.

Kom één keer per jaar terug voor een check-up van het sieraad, zoals een APK. Ik controleer dan slijtage en maak het sieraad schoon. Je kunt ook gerust tussendoor een afspraak maken, bijvoorbeeld wanneer je je sieraad hard hebt gestoten of laten vallen. Dan check ik of alles nog goed in elkaar zit en of er eventueel een reparatie moet worden uitgevoerd.

Tevreden klanten van Harm Becking